Известие

Collapse
No announcement yet.

Премигване на лампата Check Engine при каране с по-висока скорост...

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Първоначално публикувано от Alex_26 Покажи съобщение
    Екранчето може пак да не свети на студено. Откакто сложих подгрева на мотора, то започна да свети и започвам да си мисля дали няма някаква връзка за температурата с тази на двигателя
    При мен самата подсветка си свети винаги но надписите са на линии когато е студено, а когато е по-топло постепенно изчезват изцяло. Още като я взех я гледа един познат дето разбира от екрани и електроника и ми каза, че е сдало багажа вероятно от слънцето, което пече винаги отгоре върху конзолата, пък и парното допринася и трябва ново екранче.

Comment

Първоначално публикувано от vasosss Покажи съобщение
      При мен самата подсветка си свети винаги но надписите са на линии когато е студено, а когато е по-топло постепенно изчезват изцяло. Още като я взех я гледа един познат дето разбира от екрани и електроника и ми каза, че е сдало багажа вероятно от слънцето, което пече винаги отгоре върху конзолата, пък и парното допринася и трябва ново екранче.
      И моят беше така. Дисплеят е сдал багажа
      Виж тук

Comment

Отрихте ли проблема на мен ми прилича като пренадуване на турбината или обратното пренадуването може да се получи от доста замърсена геометрия а другото спукан маркуч.
        Разбира се има и други варианти за подобни симптоми ама щом са ти казали на диагностика за клапана и мап сензора залагам на тези варианти.

Comment

Ами при Румен още не съм ходил, защото ми се наложи да пътувам, но днес следобяд реших да се заиграя да сваля ЕГРа. Развих всичко и накрая докато развивам маркуча към двигателя гледам подложена една ламаринка отдолу Та се оказва, че ЕГРа бил запушен умишлено (вероятно, когато е била в Италия, защото е нов внос и не е карана тук). И като видях каква е работата се отказах да го свалям и си сглобих всичко както беше. Сега въпросът е дали пищи от това, че е запушен умишлено или пък е от тази клапа дето е на турбината. Колата пак казвам набира съвсем нормално и не чувам нищо необичайно като звук от двигателя.

Comment

тази пластина има ли отвори?

Comment

тази пластина има ли отвори?
              Не, плътна е. Изрязана е под формата на ухото дето минават болтовете и са и пробити 2 дупки, за да минават болтовете през нея.
              За това ухо говоря:
              http://prnt.sc/dy8gsr
              Last edited by vasosss; d.m.y г., 22:49.

Comment

Не, плътна е. Изрязана е под формата на ухото дето минават болтовете и са и пробити 2 дупки, за да минават болтовете през нея.
                За това ухо говоря:
                http://prnt.sc/dy8gsr
                Значи са пипали и софтуера, иначе трябва да имаш грешка за входящия въздух

Comment

Значи са пипали и софтуера, иначе трябва да имаш грешка за входящия въздух
                  Да, това исках да разбера. В такъв случай значи най-вероятно от нещо друго мига чека. Ще ходя при Румен понеделник-вторник и ще видим той какво ще каже.

Comment

Ходи ли при майстора какво стана???

Comment

Първоначално публикувано от panasonic1 Покажи съобщение
                      Ходи ли при майстора какво стана???
                      Ами чак четвъртък е свободен Румен, та тогава ще ходя.

Comment

Оказа се, че турбината се пренадува и наистина дава грешка от клапана за геометрията на турбото. Другата сряда ще му я закарам, за да я прави и ще ви кажа какво е станало след това.

Comment

Оказа се, че турбината се пренадува и наистина дава грешка от клапана за геометрията на турбото. Другата сряда ще му я закарам, за да я прави и ще ви кажа какво е станало след това.
                          Смени си го с нов или го почисти стария
                          Lancia Lybra 2,4jtd 10V 103kw++

Comment

Първоначално публикувано от viktorsterev Покажи съобщение
                            Смени си го с нов или го почисти стария
                            Вчера ходих до Румен. В крайна сметка се стигна до смяна на клапана (соленоид, а по сайтовете за части известен като преобразувател на налягане). След смяната не мога да си позная колата, направо откача като я настъпя . Проблемът явно наистина от там е идвал. Много съм доволен след смяната, днес я покарах. Излишно е да споменавам, че и ЕКУто вече не пищи като я настъпя.
                            Last edited by vasosss; d.m.y г., 23:30.

Comment

Аз имах същият проблем,появи се след смяната на ремаци и ролки.майстора каза че колата била зацепена с един зъб напред но той я зацепил както трябва.Докато не взех нов дебитомер нещата бяха плачевни,сега върви добре но не смея да я изръчкам.след 20000 км ще сменям пак и ще искам да ми я зацепи с един зъб напред да видим как ще е.
                              Алфа Ромео 156 1,9 JTD Sportwagon
                              2001год 115кс + ремап

Comment

Първоначално публикувано от jzonkom Покажи съобщение
                                Аз имах същият проблем,появи се след смяната на ремаци и ролки.майстора каза че колата била зацепена с един зъб напред но той я зацепил както трябва.Докато не взех нов дебитомер нещата бяха плачевни,сега върви добре но не смея да я изръчкам.след 20000 км ще сменям пак и ще искам да ми я зацепи с един зъб напред да видим как ще е.
                                Не прави простотии. Нека ти я зацепи някой, който има инструмента (55лв. струва комплектът)

Comment

Working...
                                X