Първоначално публикувано от Alex_26
Покажи съобщение
Известие
Collapse
No announcement yet.
Премигване на лампата Check Engine при каране с по-висока скорост...
Collapse
X
-
-
Първоначално публикувано от vasosss Покажи съобщениеПри мен самата подсветка си свети винаги но надписите са на линии когато е студено, а когато е по-топло постепенно изчезват изцяло. Още като я взех я гледа един познат дето разбира от екрани и електроника и ми каза, че е сдало багажа вероятно от слънцето, което пече винаги отгоре върху конзолата, пък и парното допринася и трябва ново екранче.
Виж тук
Comment
-
Отрихте ли проблема на мен ми прилича като пренадуване на турбината или обратното пренадуването може да се получи от доста замърсена геометрия а другото спукан маркуч.
Разбира се има и други варианти за подобни симптоми ама щом са ти казали на диагностика за клапана и мап сензора залагам на тези варианти.
Comment
-
Ами при Румен още не съм ходил, защото ми се наложи да пътувам, но днес следобяд реших да се заиграя да сваля ЕГРа. Развих всичко и накрая докато развивам маркуча към двигателя гледам подложена една ламаринка отдолуТа се оказва, че ЕГРа бил запушен умишлено (вероятно, когато е била в Италия, защото е нов внос и не е карана тук). И като видях каква е работата се отказах да го свалям и си сглобих всичко както беше. Сега въпросът е дали пищи от това, че е запушен умишлено или пък е от тази клапа дето е на турбината. Колата пак казвам набира съвсем нормално и не чувам нищо необичайно като звук от двигателя.
Comment
-
Първоначално публикувано от Alex_26 Покажи съобщениетази пластина има ли отвори?
За това ухо говоря:
http://prnt.sc/dy8gsrLast edited by vasosss; d.m.y г., 22:49.
Comment
-
Първоначално публикувано от vasosss Покажи съобщениеНе, плътна е. Изрязана е под формата на ухото дето минават болтовете и са и пробити 2 дупки, за да минават болтовете през нея.
За това ухо говоря:
http://prnt.sc/dy8gsr
Comment
-
Първоначално публикувано от Alex_26 Покажи съобщениеЗначи са пипали и софтуера, иначе трябва да имаш грешка за входящия въздух
Comment
-
Първоначално публикувано от panasonic1 Покажи съобщениеХоди ли при майстора какво стана???
Comment
-
Първоначално публикувано от vasosss Покажи съобщениеОказа се, че турбината се пренадува и наистина дава грешка от клапана за геометрията на турбото. Другата сряда ще му я закарам, за да я прави и ще ви кажа какво е станало след това.Lancia Lybra 2,4jtd 10V 103kw++
Comment
-
Първоначално публикувано от viktorsterev Покажи съобщениеСмени си го с нов или го почисти стария. Проблемът явно наистина от там е идвал. Много съм доволен след смяната, днес я покарах. Излишно е да споменавам, че и ЕКУто вече не пищи като я настъпя.
Last edited by vasosss; d.m.y г., 23:30.
Comment
-
Аз имах същият проблем,появи се след смяната на ремаци и ролки.майстора каза че колата била зацепена с един зъб напред но той я зацепил както трябва.Докато не взех нов дебитомер нещата бяха плачевни,сега върви добре но не смея да я изръчкам.след 20000 км ще сменям пак и ще искам да ми я зацепи с един зъб напред да видим как ще е.Алфа Ромео 156 1,9 JTD Sportwagon
2001год 115кс + ремап
Comment
-
Първоначално публикувано от jzonkom Покажи съобщениеАз имах същият проблем,появи се след смяната на ремаци и ролки.майстора каза че колата била зацепена с един зъб напред но той я зацепил както трябва.Докато не взех нов дебитомер нещата бяха плачевни,сега върви добре но не смея да я изръчкам.след 20000 км ще сменям пак и ще искам да ми я зацепи с един зъб напред да видим как ще е.
Comment
Comment